Gedaantewisseling Collinetplein

Collinetplein :

Lange tijd was het Kanunnik Colinetplein voor veel Aalstenaars niet meer dan een ietwat vergeten, anoniem parkeerplein, meestal aangeduid als “aan’t oud politiebureau”. Nu het plein na 1 jaar werk een volledige gedaantewisseling heeft ondergaan kan het eindelijk uit de schaduw van dat ‘oud politiebureau’ treden. Op vrijdag 21 juni om 19 uur wordt het plein officieel ingehuldigd.

Samen met het Colinetplein werden ook de Kalfstraat, een deel van de Korte Zoutstraat tot het Keizersplein, de Geraardsbergsestraat tot aan de Stefaan De Jonghestraat en de Sint-Jobstraat tot aan de Beekveldstraat volledig vernieuwd. Het vernieuwde Colinetplein is omgetoverd tot een groen, modern stadsplein. De parkeerplaatsen verhuisden van op het plein naar errond.

 

Talrijke handelszaken

De wegen- en rioleringswerken die de omgeving ongeveer een jaar in hun greep hadden zijn nu eindelijk achter de rug. Voor de talrijke handelaars uit de buurt was het geen makkelijke periode, een zure appel waar men doorheen moest, maar nu zijn alle handelszaken weer vlot bereikbaar en bovendien is er nog steeds voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Bushokje / zitbanken

Er was onlangs nog wat ophef over de plaatsing van het bushokje, annex zitbanken. Het ontwerp van het vernieuwde plein (inclusief de bushalte) werd gemaakt door onze eigen stadsdiensten. De stadsvernieuwingsprojecten van pleinen hebben tot doel, de meestal troosteloze pleinen van Aalst, om te vormen tot pleinen die iets meer hebben en waar het aangenaam verblijven is.

Dit wordt gerealiseerd door de meestal bestaande betonstenen, asfalt, en standaard straatmeubilair te vervangen door meer exclusievere materialen en meubilair. Deze materialen en meubilair moeten dan meestal wel duurder betaald worden.
Een plein zonder al deze extra’s, resulteert in een troosteloos grijs plein, waarbij men uiteindelijk de vernieuwing in vraag kan stellen.

Ik hanteer het principe : “als je iets doet doe je het best goed, anders beter niet”. !

Opening in stijl

Om alle omwonenden te danken voor hun begrip en om het laatste stof door te spoelen nodigt de stad iedereen uit op de officiële inhuldiging van het nieuwe stadsplein. Die vindt plaats op vrijdagavond 21 juni, om 19 uur. Geen overmaatse luidsprekers en discotoestanden, maar een serene, aangename avond waarop een violist, een pianist en een gitarist voor de juiste stemming zorgen. Na de toespraken van burgemeester Christoph D’Haese en schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen neemt Aalst-kenner Jan Louis het woord voor een stukje vergeten stadsgeschiedenis van de buurt. Ook de kinderen zijn welkom, voor hen is er in aangepaste animatie voorzien.

 

|Design by Printevent ® Web Solutions | © 2012 Alle Rechten Voorbehouden Ann Van de Steen |